Publikované 09.03.2021

Prírodný imunitný hit! Nedokážu ho vyrobiť ani vedci.

Zaručených receptov na imunitu je veľa. Existuje však jeden, na ktorý pozná recept iba príroda.

Toto asi vyskúšal každý z nás

Naša imunita v tomto období dostáva riadne do tela. Teplotné výkyvy počas prechodu do jari sú vždy živnou pôdou pre vírusy a baktérie, obzvlášť počas pandémie. Je dôležité starať sa o prirodzenú obranyschopnosť organizmu a vedieť, ako na to.

Pomôcť nám môže najmä pravidelné cvičenie, dostatočný spánok či otužovanie. Odporúča sa aj každodenný pohyb na čerstvom vzduchu, aj keď v súčasnej situácii to nie je jednoduché. Ani dostatočné množstvo vitamínov a minerálov v bežnej strave či vitamínových doplnkoch niekedy nezvládne nabudiť našu imunitu. Existuje však jedna látka, ktorá je pre budovanie imunity ako stvorená.


Obr. kolostrum – tajná zbraň matky prírody

Tajná zbraň od matky prírody – kolostrum

Je až zarážajúce, koľko málo ľudí pozná a vyskúšalo ozdravnú silu kolostra
– látku obsiahnutú v materskom mlieku všetkých cicavcov niekoľko hodín po narodení. Je logické, že v momente, keď sa nový život stretne so svetom, potrebuje super extra dávku protilátok na boj proti vírusom a baktériám v novom prostredí.

Toto biologické zlato sa vedci márne snažia vyrobiť v laboratóriách. Je to jednoducho prírodný poklad. Najbližšie ľudskému kolostru je svojím zložením kozie, ktoré nájdeme šetrne spracované napríklad v Colostrine. Jeho 100% kozie kolostrum je neskutočne bohaté na vzácne protilátky – imunoglobulíny. Tie doslova nadopujú organizmus v boji proti škodlivým vplyvom a upokoja trávenie, aby mohla imunita všetku energiu sústrediť na obranyschopnosť organizmu.

Legendárne účinky kozieho kolostra poznali už v starovekej Indii a užívali ho aj slávni Vikingovia. Ľahko stráviteľné a účinné v pravidelných dávkach je vhodné aj pre deti od troch rokov, no svojou silou dokáže zásobiť aj dospelých. Či už vo forme kapsúl alebo proteínových nápojov si ho mnohí zaradili ako bežnú súčasť denného režimu a účinky na seba nenechali dlho čakať. Vyskúšajte, čo funguje pre vás a porovnajte si výsledky, aby ste svojej imunite dopriali len to najlepšie.

Ďalšie články